Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

На комисия: Спорният закон за горивата се отлага за пренаписване

17 януари 2019, 18:40 часа • 1672 прочитания

С гласовете на парламентарното мнозинство Комисията за борба със сивата икономика прие предложението на правителството спорният Законът за горивата да влезе в сила след 6 месеца. Отлагането на секторния закон беше прието на първо четене във водещата комисия в парламента, ръководена от Емил Димитров-Ревизоро. За отлагането настоя ресорния министър Емил Караниколов, който пое ангажимент за този период текстовете да бъдат допълнително прецизирани, така че да удовлетворяват и малкия бизнес, който заплашва с протести. Причината е, че се въвеждат утежняващи изисквания за по-висок капитал и банкови гаранции, които не могат да бъдат изпълнени.

С гласовете на народни представители от ГЕРБ и „Обединени патриоти“ парламентарната Комисия за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата взе решение да отложи със 6 месеца влизането в сила на Закона за административно регулиране на икономическите дейности, свързани с петрол и продукти от петролен произход. Това заяви народният представител от ГЕРБ и зам.-председател на Комисията за борба със сивата икономика Владислав Николов.

Въздържали са се депутатите от БСП и председателят на комисията, разказаха народни представители. 

Миналата седмица Министерски съвет предложи на Народното събрание да отложи срока за влизане в сила на Закона за горивата и той да започне да действа от 1 юли. С подкрепата на парламентарното мнозинство предложението на правителството днес бе прието.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес