Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Марешки е против концесията на Летище София

19 май 2017, 12:25 часа • 1983 прочитания

Позиция против концесията на Летище София зае най-малката партия в 44-тото Народно събрание - "Воля" на Веселин Марешки. Според самия Марешки не може "обект от такъв тип и от национално значение не може да бъде подаряван".

"Ние няма да чакаме тя да се случи, за да може след няколко години да си правим упражнения от парламентарната трибуна по нея. Ще се опитаме да я спрем, преди да я направят. Категорично се противопоставяме на раздържавяването под тази форма – концесия, на едно от ключовите български предприятия, изключително важен елемент от националната сигурност на България, едно от малкото изключително добре работещи и носещо печалба предприятие. Не приемаме такъв тип политика – да продължаваме некомпетентното управление на държавната собственост с оправданието, че другите преди нас са управлявали още по -неправилно и в още по-голям ущърб на страната", заяви Марешки. Той изрази възмущение от дебатите тази сутрин в пленарната зала, по време на които леви и десни депутати отправиха взаимни упреци за това кой при кое управление повече е ощетил държавата.

В отговор на въпрос на журналисти дали не е добра идея с продажбата на летището да се укрепи БДЖ, Веселин Марешки бе категоричен: "Няма как с подаряването на едно работещо предприятие да спасяваме удавниците, които са станали такива, благодарение на некадърни управници. Всеки трябва да си носи отговорността. Предприятия, които работят добре, няма защо да бъдат раздържавявани. Приватизират се тези, които не са част от националната сигурност и които не носят приходи, за да може някой частник да ги направи работещи".

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес