Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

КЗК все още не е влязла в офиса на Българската петролна и газова асоциация

22 май 2020, 13:27 часа • 1837 прочитания

Представители на Комисията за защита на конкуренцията все още не са влезли в офиса на Българската петролна и газова асоциация, съобщи изпълнителният директор на асоциацията Андрей Делчев, цитиран от БНР.

"Уведомили сме КЗК, че имаме готовност и сме на разположение. В момента, в който кажат, че идват ще ги посрещнем, ще им предоставим всичко. Чакаме кога ще се появят за проверката. Това в някаква степен ни затруднява работата, защото вътре са документи, които ползваме ежедневно, те са запечатани, не можем да влезе в офиса, така че бихме искали и ние това да се случи колкото се може по-скоро", каза той.

Офисът на Българската петролна и газова асоциация беше запечатан на 20 май. Тогава при внезапна проверка екипът на антимонополния орган не откри представители на асоциацията.

"Служителите на КЗК не можаха да влязат в офиса, тъй като не е имало лица в него. Наши административни служители са по срещи и често се случва в сградата да няма никой. Ако ме бяха потърсили, щяхме да им съдействаме" обясни вчера председателят на Газовата и петролна асоциация Живодар Терзиев.

Стана ясно още ,че КЗК проверява Асоциацията за евентуални нарушения при цените на горивата. Освен разпити и проверка на документи, председателят й Жоводар Терзиев не очаква арести на свои служители.

КЗК запечата офиса на Българската петролна и газова асоциация

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес