Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

КЗК налага глоба за публикация във вестници

19 февруари 2016, 17:49 часа • 3609 прочитания

Във връзка с решение на КЗК да наложи глоба относно публикация за грижата за ставите в печатни издания, управителят на "Валмарк", Десислава Райчинова коментира: "Валмарк образова потребителите и подхожда отговорно към това те да бъдат по-информирани относно различните съставки, различните форми и дозировки в хранителните добавки. Като лидер на пазара, "Валмарк България" е имала подобни образователни кампании през годините и това няма да се промени".

Твърденията в публикацията, за които КЗК е сезирана от конкурент на "Валмарк" са подкрепени от:

- Водещи специалисти в областта на ортопедията - доц. д-р Станчев, началник на „Клиника по ортопедия, травматология и гръбначна хирургия“ към УМБАЛ „Света Анна”, гр. София

- „Европейската лига по ревматология“ (EULAR)

- „Асоциацията по Храни и Лекарства на САЩ“ – FDA (Food and Drug Association)

- Вещо лице, назначено от КЗК, доц. Д-р Иван Ламбев, д.м.- фармаколог

Десислава Райчинова добавя: "В публикацията се обяснява на потребителите на какво да обърнат специално внимание, когато избират продукти за стави. Публикацията не споменава по никакъв начин конкурент, пряко или косвено. Валмарк България ще обжалва решението на КЗК и ще продължава да образова потребителите за ползите от хранителните добавки и как да правят информиран избор, когато се грижат за здравето си".

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес