Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Купувачът на "Горубсо Мадан" се разколеба

23 март 2012, 09:52 часа • 5692 прочитания

"Горубсо Мадан", за съжаление, все още няма нов собственик. Снощи късно, преди да бъдат подготвени договорите се оказа, че предприятието има и други допълнителни задължения за 12 милиона евро.

"Това, разбира се, разколеба купувачът", заяви пред БНТ министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

Тези 12 милиона не са задължения, а някаква форма на поръчителство, което е някакъв вид тежест, уточни Добрев. Нашата цел е да осигурим финансов ресурс, с който по най-бърз начин да осигурим работните заплати на работниците. В краен случай има и вариант и държавата да се намеси. Има механизъм, по който държавата да се намеси, но не искам да се впускам в подробности.

Аз съм по-притеснен за самата сделка. Ако не се случи сделката в срок след това процедурата не е в полза на работещите там хора. Най-добрата развръзка е да се случи някакъв вид сделка, за да може работниците да не остават без работа.

Той каза още, че с финансовия министър Симеон Дянков вече мислят върху варианти за промени в закона за концесиите. Според него държавата трябва да гарантира от тук нататък да не се дават концесии на концесионери, които не са доказали, че са достатъчно отговорни.

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес