Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кой ще представлява България в Черноморската банка?

24 ноември 2014, 14:44 часа • 13648 прочитания

Правителството оттегля предложението до президента на Черноморската банка за търговия и развитие Съветът на директорите на банката да назначи Нина Ставрева за вицепрезидент на финансовата институция.

Предложението беше направено с Решение №554 на Министерския съвет от 28 юли 2014 г. Това става ясно от съобщението на пресцентъра на МС.

Около българското предложение се разгоря истински спор в последните дни.

Според депутата от БСП-Лява България Георги Кадиев предложението постът да бъде зает от сегашния управител на БНБ Иван Искров е назначение, подобно на това на Делян Пеевски начело на ДАНС.

Бившият заместник-министър на финансите определи този ход като купуване на мълчание и сделка по законите на мафията. Той добави, че управителят на централната банка е компрометиран.

От своя страна лидерът на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов отговори във Facebook: "Винаги сме казвали, че управителят на БНБ трябва да си подаде оставката и съм далеч от мисълта да му се търси спокоен пристан.Той трябва сам да напусне позицията, а ние – правителството и парламентът нямаме абсолютно никакви инструменти, за да направим това."

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес