Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

КНСБ с идея за отделен данък за богатите

10 юли 2019, 14:29 часа • 3077 прочитания

КНСБ предлага да се въведе данък "богатсто" за най-заможните българи, които да бъдат облагани за яхти, скъпи автомобили и вили, инфомира БНР.

КНСБ изчислява, че ако данъкът бъде въведен, ще донесе 300 млн. лева допълнително в хазната. Припомняме, че подобен данък - данък "уикенд", беше въведен по инициатива на Владислав Горанов, но извади на фокус доста абсурди.

Предложението е част от пакета с предложения за държавния бюджет за догодина. Синдикатите искат и необлагаем минимум с размера на минималната работна заплата.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров заяви, че на европейско ниво се готвят нови мерки за справяне с неравенствата. Сред тях е бъдеща директива за минималните работни заплати: "И това не е никаква илюзия, нито е химера на комунистите. Тази тема стои на масата на преговорите. Ще издам една тайна, която аз знам от преди няколко дена. Почти е сигурно, че ще присъства в коалиционното споразумение на партиите, които ще формират мнозинството в новия Европейски парламент, на групите по-скоро“.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес