Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ивайло Мирчев: "Лукойл" трябва да плати всичко, което дължи на бюджета (ВИДЕО)

25 октомври 2023, 11:22 часа • 1231 прочитания

"Лукойл" трябва да плати всичко, което дължи на българския бюджет. Това коментира депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев пред медиите в парламента по повод искането на урпавляващите "Лукойл" да си внесе дължимите данъци. 

Данъците на "Лукойл"

"Последната година "Лукойл" направи рекорд на печалбата, която реализира, благодарение разликата в цената на уралс и бренд. Това, което трябва да се случи, е "Лукойл" да плати всичко, което дължи на българския бюджет", добави депутатът от ПП-ДБ. ОЩЕ: "Плащайте": Пеевски не вярва, че "Лукойл" си е внесла данъците

Според него трябва да се погледне назад и да се види дали "Лукойл" се е облагодетелствал и е плащал по-малко данъци на българския бюджет. 

7-ми и 8-ми блок на АЕЦ "Козлодуй"

Депутатът коментира и новината от днес за строителство на 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ "Козлодуй". "Това е дългосрочен наш ангажимент, част от енергийната стратегия на страната. Изключително важно е, че държим на енергийната стабилност. 7 и 8-ми блок са част от точно това", смята Мирчев. ОЩЕ: Кабинетът стартира изграждането на 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ "Козлодуй"

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес