Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Искат площад в София да носи името на Анна Политковская

01 август 2016, 17:13 часа • 563 прочитания

!~От Асоциацията на свободното слово "Анна Политковская" искат триъгълния площад между Дома на Москва в София, Банка ДСК и паметника на Иван Вазов да носи името на Анна Политковская. Това съобщи председателят на асоциацията Петър Пенчев.

В законовия 24-часов срок не е постъпила каквато и да е санкция, съгласно Закона за събранията, митингите и манифестациите, след като на 11 януари във Виртуалното деловодство на Столична община е подадено писмено уведомление от Асоциация на свободното слово "Анна Политковская" за планиране мероприятия по време на посещението на руския президент.

Първото събиране е на 17 януари от 12.00 ч. до 15.00 ч. на "Орлов мост" - върху старата трамвайна линия под надслов "Стига съветско робство".

На 18 януари ще има панихида в памет на Анна Политковская  в църква-базилика "Света София".

Пенчев уточнява, че това писмено уведомление до Столична община не е необходимо, защото е в църковен храм.

След 11.00 часа от асоциацията планират събрание на открито, на което ще се организира подписка за именуване на Площад "Анна Политковская" съгласно чл. 6, ал. 1, т. 4 от Наредбата за именуване и преименуване на общински обекти и за паметниците и другите възпоменателни знаци на територията на Столична община.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес