Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Илиян Василев смята, че задкулисието иска да заграби бизнеса на Ветко Арабаджиев

28 септември 2018, 12:42 часа • 12099 прочитания

Изключително остро мнение относно сагата със собствениците на хотел "Маринела" - семейство Арабаджиеви, изказа бившият ни посланик в Русия Илиян Василев. Василев застъпи тезата, че затварянето на "Маринела", за което излезе информация снощи (27 септември).

Според Василев, който се изказа във Facebook, затварянето е продиктувано от злобното желание на задкулисието да заграби успешния хотелски бизнес - в мутренски стил, от позицията на силата. Той обръща поглед към депутата от ДПС Делян Пеевски. Ето какво написа Василев в социалната мрежа:

"Знаете, че недолюбвам собствениците на "Маринела", който за мен ще си остане винаги Японския хотел. Прекалено са далеч от моите представи за управленци на вероятно най-значимия като архитектура хотел у нас. Естетиката му е много над тяхната.

Но .... затварянето на хотела е сляпа злоба на задкулисието, което иска да заграби чужд бизнес. Това е подходът КТБ.

Какво пречи на НАП, на КПКОНПИ на всички разследващи да оставят хотела да работи, защото предоставя услуги и генерира приходи, които накрая пак плащат данъци, заплати и т.н. И паралелно да разследват, да установяват, да доказват. А трябва на всяка цена като при КТБ да затворят, закрият, задушат, убият ЖИВ бизнес.

Вече съм сигурен - Корпулентният иска да вземе хотела. Такъв див капиализъм може да се сравни само със средата на 90-те години, когато борческите групировки направо си вземаха всеки бизнес, който пожелаят. Разликата е, че тогава го правеха с борци, сега го правят с държавните институции, за да звучи по легитимно.

Същите мутри, само че във власт".

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес