Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Голяма търговска верига се завръща в България, пак с гръцки собственик

09 ноември 2023, 13:51 часа • 4867 прочитания

Френската търговска верига Carrefour се завръща в България. Това ще стане чрез гръцкия франчайзингополучател Retail & More, който ще предостави "подфранчайзинг на марката Carrefour за поне около 20 магазина", става известно от комюнике на френския търговец на дребно, цитирано от Франс прес и БТА.

Retail & More води преговори с няколко български компании за подфранчайзинг на френската марка, като сред тях е веригата "Паркмарт холдинг", основана през 2018 година от Добромир Андонов. 

Предишно присъствие в България

Carrefour навлезе на българския пазар през 2009 година чрез предишния си гръцки франчайзингополучател "Маринопулос", който обаче загуби франчайзинга на марката през 2016 година.

Още: Собственикът на "Карфур" в България е с прекратена дейност

"Щастливи сме, че ще имаме възможността през следващата година да върнем на българския пазар световноизвестната марка Carrefour", коментира Добромир Андонов в официално съобщение.

Компанията на Андонов е българска верига супермаркети и онлайн магазини за хранителни продукти и стоки за бита, която се появи през 2018 година на българския пазар, в морската ни столица.

Към края на 2022 година Carrefour присъства в над 40 страни, като само в 8 от тях веригата сама управлява по-голяма или по-малка част от магазините си: Франция, Испания, Италия, Белгия, Полша, Румъния, Бразилия и Аржентина. 

Още: Ще свали ли "Достъпно за всеки" цените в търговските вериги

 

Пламен Иванов
Пламен Иванов Отговорен редактор
Новините днес