Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Добрев смята, че отлагат бюджета, защото сметките не излизат (ВИДЕО)

29 септември 2023, 10:59 часа • 1633 прочитания

Забавянето се налага, заради това, че не излизат сметките в бюджета. Това каза депутатът от ГЕРБ Делян Добрев пред медиите в парламента след новината, че бюджетът ще бъде отложен с 15-20 дни.

Според него приходната част на бюджета не върви и за да се вмъкнат в 3-те процента дефицит, трябва да се съкратят разходи. "Това, което виждам до момента, е да се говори за увеличаване на данъци, за глупави идеи като донос-бонус", каза още той. ОЩЕ: Борисов обяви, че бюджетът ще бъде отложен с 15-20 дни

Добрев уточни, че този бюджет, който държавата изпълнява в момента, е до края на годината. 

"До 31 декември 2023 г. действащ бюджет има. Става въпрос за бюджета за 2024, който се внася обикновено до края на октомври. Сега няма да бъде внесен до края на октомври, а средата на ноември и се надявам най-късно до средата на декември да бъде приет", каза още Добрев. 

Добрев не вярва на неволната грешка

Делян Добрев не вярва на твърдението на Министерски съвет, че с индикативния списък на фирмите по териториалните планове за справедлив преход, е неволна грешка. "Не е неволна грешка да изброиш списък с фирми, които да получават средства", смята Добрев. 

"Ние създадохме комисия, която да се увери от тук нататък, че няма да има такова непрозрачно нагласяне на фирми", подчерта депутатът от ГЕРБ. ОЩЕ: ГЕРБ показа таен списък за финансиране на спонсори на ПП-ДБ и иска оставки (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес