Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ДКЕВР решава за ЕВН на 7 април, парното и топлата вода не поевтиняват

28 март 2014, 11:33 часа • 42169 прочитания

След като по-рано днес от ЕВН съобщиха, че няма да платят задълженията си на НЕК, от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) съобщиха, че на 7 април ще има обществено обсъждане, на което ще се разгледа въпросът.

Председателят на енергийния регулатор Боян Боев заяви, че диалогът между ЕРП-тата и държавните институции вече е започнал.

"Намаление на цената на топлата вода и парното от 1-ви април няма да има. За сметна на това природният газ ще поевтинее между 3 и 15% в крайната цена за потребителите, като цената ще зависи от отразеното намаление в съответното газоразпределително дружество. Тъй като дружествата са много наброи, и процентите, в които варира намаление, са в голям диапазон", коментира и друга тема Боев.

Искаме да се увеличи броят на битовите потребители, които ползват природен газ. Сега те са 3-3,5%, каза още той по време на общественото обсъждане на проект на решение за изменение на цените на електрическата енергия, произведена от топлоелектрически централи с комбиниран начин на производство.

Още по темата четете в Expert.bg.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес