Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ДКЕВР: Има резерви за още едно поевтиняване на газа

27 декември 2013, 12:19 часа • 26583 прочитания

Смятам, че има резерви за още едно намаление на цената на газа. Искрено се надявам да открием такива и това също да повлияе за едно допълнително намаляване на цената. Това каза председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Боян Боев след обществено обсъждане за предлаганото намаление на цените на електроенергията от 1 януари, предаде „Фокус”.

„През това тримесечие ще анализираме възможностите за намаление на цената на газта, което пряко ще повлияе върху цената на дружествата, които използват газ, което пряко ще рефлектира върху крайната цена на ел. енергия”, обясни Боев.

„В началото на година ще има одит на трите ЕРП-та – ЧЕЗ, ЕВН, Енерго-про, „Златни пясъци”, „Топлофикация София”. Това е само началото. Ще стъпим на информацията, която имаме от одитите през 2010 г. и ще обявим официално екипа, който ще участва в одита. Ще имаме и външни експерти. Нашето желание е да обхванем цялата дейност. Смятам, че ДКЕВР има своите акуратни и можещи специалисти. Смятам да ги използваме. Днес оформяме екипа и на 2-3 януари трябва да имаме окончателните екипи”, посочи председателят на ДКЕВР.

По думите му идеята на регулатора е одитите да са изчерпателни, а срокът, даден за тях, е 4 месеца. Ако се наложи обаче, той ще бъде удължен.

 

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес