Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Coca Cola е спестила 171 тона въглероден диоксид при производството на минерална вода "Банкя"

13 август 2014, 17:28 часа • 60440 прочитания

Благодарение на иновативната си технология, наречена PlantBottle, която се използва за производството на бутилки за минерална вода „Банкя” от 500 мл., компанията е спестила 171 тона въглероден диоксид през миналата година. Това е сравнимо с отделеното количество CO2 от нов лек автомобил за 1 300 000 километра пробег или на 398 барела петрол.

PlantBottle е запазена марка на The Coca Cola Company. В технологията се използва етанол от захарна тръстика, който е единственото биогориво от първо поколение, признато в световен мащаб заради екологичните си характеристики.

Като продължение на отговорната си екологична политика, минерална вода „Банкя” прехвърля PlantBottle и при производството на бутилки от 1,5 литра. Новата опаковка отново е 100% рециклируема, както всички PET опаковки на компанията. За производството ѝ се използва до 30% растителен материал от захарна тръстика, което спомага въглеродният отпечатък върху планетата да се намали значително.

С бутилката от 1,5 литра, предпочитана предимно за домашна употреба, компанията дава възможност на потребителите да направят своя личен, ежедневен принос в грижата за околната среда и да направят своя избор за един по-добър свят.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес