Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"България да стане "космическа икономика": Кирил Домусчиев се срещна с Бил Нелсън (СНИМКА)

23 октомври 2024, 14:39 часа • 380 прочитания

"Българската индустрия има много голям потенциал да си партнира с НАСА във високите технологии и изкуствения интелект. И посещението на Бил Нелсън в страната ни го потвърждава. За мен беше удоволствие и чест да се срещна с администратора на Американската космическа агенция като представител на утвърдения български бизнес и КРИБ."

Това написа директорът на Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев при срещата си с администратора на Американската космическа агенция (НАСА) Бил Нелсън. Той подчертава, че Нелсън е в България година, след като страната ни стана част от "Артемида" - споразумението за стратегическо международно партньорство в областта на космическите технологии и изследването на Луната и Марс.

Още: Братя Домусчиеви са по-богати от Тейлър Суифт

"Бившият астронавт, част от екипажа на совалката „Колумбия“ през 1986 г., сподели увереността си, че живеем в златно време за изследването на космоса и че България има сериозни възможности да стане „космическа икономика“ – да развива космически технологии и наука, и дори да има свой нов астронавт", пише още Домусчиев.

Още: Политическа стабилност, eврозона, ОИСР и Шенген – решаващи за българския бизнес

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес