Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Боян Боев ще поеме ръководството на ДКЕВР, заяви Стойнев

11 декември 2013, 14:17 часа • 30627 прочитания

Боян Боев (на снимката в средата, с вратовръзка) ще замени Анжела Тонева на поста председател на Държавната комисия по енерргийно и водно регулиране (ДКЕВР). На мястото на другия напуснал член на регулатора – Михаил Димитров, пък ще влезе Лиляна Младенова. Назначенията са до края на мандата на предишните им носители. Това стана ясно от думите на министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, предаде „Фокус”.

„Снощи разбрах, че Анжела Тонева и Михаил Димитров са подали оставки. Доколкото разбирам, мотивите са лични. Напрежението в ДКЕВР е огромно, но то е огромно и в сектор енергетика, защото системата е изцяло дебалансирана”, обясни Стойнев. „В енергетиката не трябва да има резки движения, всяка стъпка трябва да е премислена”, каза още той.

Боян Боев стана директор на Българския енергиен холдинг (БЕХ) през лятото, като пое поста от Михаил Андонов. Боев е и изпълнителен директор на футболен клуб "Берое".

Прочетете още за това кой е той в expert.bg.

АЕЦ "Козлодуй"

Ще има конкурс за строителство на седми блок на АЕЦ "Козлодуй"", заяви още министър Стойнев. „Тук става въпрос за избор на технология. Конкурс за технология не може да има, защото ако има конкурс за технология, това означава, че държавата трябва да изкупува изцяло произведената електроенергия. В системата на енергетиката се нагледахме на дългосрочни договори. Не искам да обричам бъдещото поколение на дългосрочни договори”, заяви министър Стойнев. „Този блок ще работи на пазарен принцип”, обясни той.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес