Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Аладин Фуудс" се оплака от ново "нахлуване" на БАБХ

22 май 2015, 16:01 часа • 14481 прочитания

Скандалът между Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и известната с производството на дюнери "Аладин Фуудс" продължава да набира сила.

От компанията се оплакаха, че служители на БАБХ "са нахлули" в предприятието за обработка на пилета на "Аладин Фуудс" в Съединение. Тези действия на Агенцията по храните за пореден път показват тенденциозното отношение проявявано към "Аладин фуудс" и сериозно засягат нормализирането на дейността на дружеството, казват от фирмата.

"Ако пак решат да взимат проби за изследване, ще настояваме този път анализът да се извърши паралелно и в независима чужда лаборатория, тъй като имаме сериозни съмнения и притеснения, че е възможно умишлено да заразят продуктите ни в лабораторията на БАБХ", заяви директорът „Бизнес развитие” на фирмата Биляна Томова. За мен това е поредният очеваден опит на г-н Моллов да неутрализира ефекта от публичното обявяване на депозирания от нас сигнал за корупция, добави тя.

По-рано днес основателят на компанията Аладин Харфан се срещна със земеделския министър Десислава Танева и получи нейната пълна подкрепа в борбата срещу корупцията.

“На война като на война, няма да се поддадем на натиска, упражняван върху "Аладин Фуудс". Категорично ще продължавам да искам оставката на Моллов, защото за мен той е олицетворение на корупцията”, заяви Аладин Харфан.

 

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес