Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Знаете ли кой пръст с кой орган е свързан?

05 септември 2022, 12:44 часа

В папируса на фараона Аменхотеп, писан преди повече от три хиляди години, се казва, че ако лекарят постави пръста си върху врата, главата, ръцете, предмишниците и краката на пациента, той ще намери сърцето навсякъде. В крайна сметка сърдечните удари карат артериите да пулсират и този ритъм може да се усети навсякъде в тялото. В други папируси сърцето е изобразявано като ибис - малък щъркел, криещ глава под крилото си. Очертанията на една птица наистина приличат на очертанията на човешкото сърце.

В древен Рим се е смятало, че специален "сърдечен" нерв свързва сърцето с безименния пръст на лявата ръка. Ето защо на Запад се е запазила традицията върху него да се носи брачна халка.

НИКОГА не носете пръстен на този пръст, ако искате да сте ЗДРАВИ

Интересното е, че китайската медицина свързва безименния пръст с черния дроб, а малкия пръст със сърцето. И ако последният се масажира, тогава работата на сърдечния мускул ще се подобри. Но ако редовно масажирате средния пръст, високото кръвно налягане се нормализира.

Арабските лекари смятали сърдечните вентрикули за седалище на душата и съветвали винаги да действаме според подканите на сърцето, за да поддържаме здравето. Ако човек не слуша сърцето си, тогава започва да боледува.

Аристотел твърди, че сърцето първо започва да живее и последно умира, защото съдържа душата. И поради душевни сътресения то се разболява.

Древните лекари стигат до извода, че плахостта и страхливостта се причиняват от обилен прилив на кръв към сърцето. При смелите хора този орган е малък и безкръвен.

На кой пръст да носите пръстен, за да привлечете богатство?

За разлика от ума и дисциплината, които се свързват със средния пръст, и силата на волята, за която отговаря показалецът, безименният пръст характеризира чувството за красота и артистичност на човек. Той е показател за нашата креативност и умения, представя желанието ни да направим себе си и света по-красиви. Този пръст характеризира нашето предразположение към изкуството, музиката, славата, хармонията и способността за изучаване на науките.

Безименният пръст няма име, защото се свързва с божественото. И всичко божествено носи в себе си нещо тайно, мистично, неназовано. На много езици този пръст се нарича безименен.

Погледнете ръката си. Сравнете дължината на безименния и показалеца. Ако показалецът ви е по-дълъг, вие сте жена. При мъжете, като правило, безименният пръст е по-дълъг от показалеца, което показва високо ниво на тестостерон в тялото им. Ако мъжът има по-дълъг показалец, това е знак за сериозни проблеми с либидото.

Хората винаги търсят тайни знаци и скрити значения на нещата, които ни свързват с мистичното и божественото. И с времето всички тайни се разкриват.

Румяна Иванова
Румяна Иванова Отговорен редактор
Новините днес