Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зимна рецепта за ободряващо кафе: Дори не можете да си представите какво трябва да добавите

22 декември 2022, 16:11 часа

С какво ли само не се вари кафе: с черен пипер, канела, карамфил и така нататък.

Но не всеки знае рецептата за ободряваща напитка с корен от джинджифил. Това кафе се оказва не просто пикантно. Осезаемо се засилва ободряващото действие на напитката. Има лечебни свойства. Нека поговорим за това по-подробно.

Кафе с мляко - полезно или вредно е да се пие

Кафе с джинджифил

Добавяйки малко джинджифил при варене на кафето, можете значително да подобрите тонизиращия ефект и всичко това, защото това свойство е присъщо както на кафето, така и на корена на растението. В резултат на това напитката:

  • настройва мозъка за активна работа;
  • намалява апетита;
  • затопля по-бързо и събужда по-бързо.

Освен това кафето с джинджифил разрежда кръвта, намалява гаденето и стимулира червата. Заедно с това се подобрява обмяната на веществата и усвояването на храната от организма. Напитката ще помогне при нарушения на съня, ще нормализира емоционалното състояние и ще повиши устойчивостта към стресови ситуации.

Кое кафе е най-полезно и кое най-вредно

Консумирайки кафе с джинджифил, ще усетите и подобряване на нивото на лошия холестерол, укрепват се стените на кръвоносните съдове, подобрява се състоянието на кожата и косата, а в организма се случват още много полезни и приятни неща.

Но дори и при липса на медицински противопоказания, не трябва да консумирате повече от 2-3 чаши такава напитка на ден.

Противопоказания

При повишена чувствителност към компонентите на напитката, проблеми с кръвосъсирването, при безсъние и висока нервна възбудимост, при гастрит, стомашна язва, киселини, панкреатит, холецистит и други заболявания, напитката е противопоказана.

Как кафето влияе на мозъка?

Как да го готвите?

Най-лесният начин е да добавите лъжица настърган джинджифил към чаша сварено кафе. Но за тези, които не са свикнали да вървят по лесния начин, ето рецепта за зимно кафе с джинджифил и канела. Загрейте моментално!

Залейте 1 пръчка канела с вряща вода и добавете 1 чаена лъжичка настърган корен от джинджифил.

Покрийте, оставете да престои и изстине, след това прецедете запарката и сварете кафе с нея.

Горещо кафе, канела и джинджифил веднага ще ви стоплят след всяка разходка в студа и в същото време ще имат лечебен ефект, ако имате съмнение за настинка.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес