Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо винаги да добавяте щипка КАНЕЛА към олиото? Това ще ви изненада!

05 май 2022, 14:58 часа

Канелата е една от най-харесваните и предпочитани сладкарски подправки. Нейният аромат няма как да бъде сбъркан. Само щипка от кафявия прах е напълно достатъчна, за да превърне всеки сладкиш, торта, мъфин, кейк или друго в несравними. Канелата обаче е известна и със своите антисептични свойства. Не е случайност това, че подправката успява да намери приложение в градинарството. Тя се ползва за дезинфекция при отрязване на растенията.

В канеления прах се съдържат редица етерични масла, които създават бариера за развитието на болестотворни микроорганизми. Нашите предци са използвали подправката за лечението на рани. С нея те заздравяват много по-бързо и леко.

Канеления прах има още много други полезни действия. С тази подправка успяваме да регулираме кръвното налягане, да стимулираме перисталтиката и много други. Днес обаче ще се фокусираме върху това защо е препоръчително да добавяме по щипка канела към олиото. Сигурни сме, че отговорът на този въпрос ще ви изненада безкрайно.

Канелата – вредна или полезна? Любопитни факти за нея и ролята й в SugaNorm

Добавянето на канела към олиото се прави с цел подобряване качествата на продукта. Канеленото олио е не само вкусно, но и много по-здравословно. И всичко това се дължи на свойствата на кафявия прах, за които ви споменахме по-горе.

За да си приготвите канелено олио, вие се нуждаете от 3-4 пръчки канела, които да натрошите и след това да ги залеете с чаша олио. Сместа трябва да се остави да престои в продължение на 10 дни и едва след това да се прехвърли в стъклен буркан или бутилка. Може да я пресипете директно в оливерника.

Канеленият вкус на олиото е толкова богат и наситен, че няма как да не ви се понрави. С подправката може да гарнирате както сладки, така и солени храни. Сигурни сме, че ще останете доволни от крайния резултат.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес