Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо трябва да носите червен конец на ръката си?

09 ноември 2020, 15:55 часа

Със сигурност имате поня няколко познати или приятели, които сте забелязвали, че носят червен конец на ръката си. По наблюдателните от вас, може и да са видяли, че такива кончета имат дори и някои от популярните политическите личности в България. Но какво всъщност символизира конеца, вързан на лявата или дясната китка?

Вярва се, че червения конец предпазва от уроки или лоши очи. Това твърдение се предава от толкова много години, че никой не е сигурен от къде точно произлиза. Според едни отговорът е скрит в нишката, с която е бил вързан гроба на Рахил, втората и любима жена на патриарха на юдеите Иаков. В днешно време гробницата се посещава от десетки хиляди жети, които страдат от безплодие и искат да заченат. Християнската църква обаче отрича тази традиция и други подобни ритуали и ги обявава за езически.

Според Кабала червеният конец е мощен енергиен канал, който може да влияе на съдбата и поведението на хората. Кабала повелява червената нишка да се носи задължително на лявата ръка, защото защитава от негативна енергия, която по правило атакува отляво.

Вярва се още, че за да е по-силна защитата конеца трябва да се върже на ръката от доверен човек, когото обичаме и на когото вярваме безрезервно. Нишката трябва да се върже със седем възела.

 

Вероника Чанева
Вероника Чанева Отговорен редактор
Новините днес