Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо той крие чувствата си? Ето 9 изненадващи причини!

25 март 2022, 22:40 часа

Мъжете са от Марс, а жените от Венера. Всички сме наясно с това, понякога дори не се опитваме да разберем жителите на другата планета. А може би не е толкова трудно. Често виждаме мъже, които се стараят да изглеждат силни и да не показват слабост. Ето някои доста изненадващи причини защо един мъж крие чувствата си:

Защо мъжът крие чувствата си?

1. Не знае за тях.

Звучи нереално, но е точно така. Мъжът често има проблеми да определи какво точно чувства. Усеща появата на нова и непозната емоция. Ако го попитате какво изпитва, няма да ви отговори. Защото и той самият не знае.

2. Липсва му емоционална интелигентност.

Един мъж може да е много интелигентен и да знае всичко в областта на финансите, изкуството, социалните отношения и още много други. Може да има много висок коефициент за интелигентност, но това няма нищо общо с емоционалните въпроси. Той често има проблеми с изразяване, контролиране и управление на чувствата си.

Ако искате мъжа да се чувства на седмото небе, кажете му тези 10 комплимента

3. Страхува се от собствените си чувства.

Влюбването е нещо, което ви променя изцяло, кара ви да “летите”, да вършите неподозирани за вас неща. Затова много хора (особено мъжете) се страхуват от факта, че нямат контрол над това. Има два варианта: или се оставяш сляпо течението да те води и му се отдаваш на 100% или се опитваш да скриеш истинските си чувства. Често мъжът избира второто.

4. Има нужда от повече време.

Вярвате или не - на мъжете определено им трябва повече време да разберат емоциите си.
Представете си ситуацията. Мъж и жена излизат от известно време и са луди един по друг. Кой мислите е по-завладян от връзката и иска нещата да вървят по-бързо? Винаги е жената. Същото е при разделите. Жената в повечето случаи е инициаторът. 

5. Не иска да изглежда уязвим.

Още от деца момченцата си представят, че трябва да са смели и силни, да бъдат герои, лишени от емоции. Това е основната причина да не разкриват чувствата си. Не искат да загубят силата си, да покажат слабост пред хората, които харесват. Нека бъдем честни: в нашия жесток свят безразличието е равно на сила.

7 жеста, които издават, че мъжът се е влюбил до полуда

6. Страхува се, че трябва да приключи играта на преследване.

На всички ни харесва да знаем, че някой е луд по нас и се радваме, когато го показва. Това повдига самочувствието ни, ласкае ни, независимо дали го признаваме или не. Много мъже (точно като жените) се радват да бъдат преследвани и предпочитат съзнателно да скрият чувствата си, за да продължат да се наслаждават по-дълго на тази игра. Понякога се страхуват, че ще изгубят жената, когато картите са разкрият.

7. Предпочита да е недостъпен.

Не само жените искат да са недостъпни. Мъжете също. Защо? По същата причина - защото мислят, че това е единственият начин да привлекат вниманието на жената, която харесват.

От филмите и книгите научаваме, че ако човек изглежда твърде достъпен, не представлява вече интерес за другия. Ако си винаги на линия, те приемат за даденост. Затова често мъжът се прави, че е безразличен към вас. От вас зависи да разберете дали си играе, защото се страхува да не ви изгуби или просто не ви приема на сериозно.

8. Страхува се да не злоупотребите с чувствата му.

Всеки мъж осъзнава факта, че в мига, в който покаже чувствата си, играта се променя. Жената вече има повече власт над него и може да се възползва от силата си.
Всеки мъж се страхува от следната ситуация: споделя на жената какво изпитва и прави всичко възможно да го докаже. Но изведнъж тя се променя и започва да се възползва от ситуацията. Той я обича истински и се оставя тя да прави с него какво си поиска. 

9. Чака жената да направи първата крачка.

Ако един мъж се страхува, че ще злоупотребят с чувствата му, когато ги признае, може да чака жената да направи първата крачка. И не винаги го прави, защото е плах или несигурен. Може да е бил нараняван в миналото и сега да се предпазва. Или просто се страхува да не бъде отхвърлен.  

Милена Зънзова
Милена Зънзова Отговорен редактор
Новините днес