Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо сънувате ЗМИИ - от предстоящи промени в живота до здравословни проблеми

19 февруари 2023, 20:44 часа

Змиите са често срещан символ на сънищата, който може да хвърли светлина върху предизвикателствата в живота ви. Сънищата със змии може да означават, че се страхувате от нещо, че сте изправени пред промяна или че се занимавате с токсичен човек. Записването на сънищата ви и сравняването им със събитията в живота ви може да ви помогне да ги разберете. Ако имате змии в сънищата си, не се притеснявайте. Не сте сами. Всъщност змиите са един от най-старите символи на сънищата в света. Ето пет възможни обяснения за сънищата си със змии по-долу - и научете какво можете да направите по отношение на тях в будния свят. 

Първо направете ТОВА ако ви ухапе змия

1. В ЖИВОТА ВИ ИМА НЯКОЙ ТОКСИЧЕН

Някой в живота ви действа ли направо отровно? Ако е така, той може да приеме формата на змия в сънищата ви, според експертите. Възможно е подсъзнанието ви да ви показва поведението на този човек под формата на отровна змия, за да можете да разберете по-добре ролята му в живота ви, казва Лоуенбърг. Ако не сте сигурни кого точно представлява змията, контекстът около съня може да ви подскаже. Например: 

ЗМИЯ, КОЯТО ВИ ХАПЕ: "Ако змията ви ухапе, това може да означава, че в реалния живот сте били обект на нечии хапливи забележки или критики", казват психотерапевтите.

ЗМИЯТА, КОЯТО ВИ ХВАЩА В КАПАН: Ако змията ви притиска или хваща в капан, тя може да представлява някой, който ви кара да се чувствате в капан - например токсичен партньор или член на семейството. 

Неприятни сънища и кошмари - какво се опитва да каже нашето подсъзнание?

БРОЯТ НА ЗМИИТЕ: Според експертите няколко змии в сънищата ви може да представляват няколко токсични хора в живота ви - например токсична работна среда. 

Какво да направите след това: "Ако змията е заплаха за вас в съня, запитайте се кой в реалния ви живот ви кара да се чувствате по същия начин", казват те.

Ако сънувате, че отрязвате главата на змията или я разрязвате наполовина, подсъзнанието ви може да иска да изхвърлите този човек от живота си. Ако това не е възможно, може да помислите за ограничаване на контактите си или да планирате известно време за грижа за себе си след общуване с него. 

Успех и пари те очакват, ако сънуваш някое от тези неща

2. СТРАХУВАТЕ СЕ ОТ НЕЩО 

Змиите в сънищата ви може да представляват и по-абстрактен страх - например отхвърляне или неизвестност. Човешките същества са твърдо заложени да имат генетична фобия от змии. Изследователите смятат, че може да сте наследили този страх от предците си, тъй като змиите са представлявали значителна заплаха за оцеляването на ранните хора. Макар че днес вероятно не се сблъсквате редовно с боа или питони, този първичен страх все още може да живее във вас - и да се промъква в сънищата ви. Според съновниците конкретният вид змия, която се плъзга в сънищата ви, може да ви подскаже за конкретния ви страх. 

НАПРИМЕР: 

АНАКОНДИ: Те могат да представляват емоционални или несъзнателни страхове, като например страх от отхвърляне. 

Ето какво означава, ако на сън ни се привиди змия

КОБРИ: Те могат да представляват страх от провокиране на врага.

ПИТОНИ: Те могат да означават, че се страхувате от нещо, което метафорично ви хваща в капан или ви задушава.

Ако се страхувате от змии, те могат да се появят в кошмарите ви, но змиите невинаги са негативен символ в сънищата. Например змиите могат да представляват изцеление, лична промяна или трансформация в живота ви. Отровна змия в сънищата ви може дори да представлява предупреждение, като ви насочва към токсичен човек в живота ви. Като си водите дневник на сънищата или работите със специалист, можете да откриете потенциалното значение на сънищата си и да предприемете действия в будно състояние, за да се справите с тях. "Змийските сънища имат какво да ни научат за нас самите и за човечеството на универсално ниво - ако само се вслушаме и се изправим пред страховете си", споделят специалистите в сферата.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес