Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо жените не смеят да се обличат по-ярко и изразително

08 юли 2021, 23:45 часа

Вероятно всяка жена поне веднъж се е сблъсквала с подобна ситуация. Влизайки в магазините за дрехи, иска да вземе нещо по-ярко, по-ефектно, но веднага щом вдигне нещото, спирачната лампа се включва. Прекалено ярко ли е? Прекалено претенциозно ли е? Щампи, шарки - не, не, по-добре е да си купите друг сив костюм или черна тениска. Защо се случва това, защо жените толкова се страхуват да станат видими? Синдромът на „сивата мишка“ е виновен.

Удобен черен анцуг, дънки, сиви и бели неща - всичко това има къде да се носи, ако има други неща в гардероба. Ако целият гардероб е натъпкан с такива елементи, най-вероятно ще изберете удобни, но не женствени неща, които ви обезличават.

Във всичко трябва да има чувство за пропорция. Но трансформацията винаги започва с търсене на причини.

Откъде идва този проблем?

Повечето жени, които предпочитат сивите, черни нюанси в дрехите си, намират причината в далечно детство. Всеки стилист и почти всички майки знаят, че всички неутрални цветове са универсални. Те са тези, които купуват на момичетата неща, които вървят с всичко. Стилистите увеличават мащаба на проблема, като твърдят, че черното прави дамите слаби, а сивото изглежда скъпо. Но нещата в тези цветове изглеждат скъпи и шик, само ако е избрана красива прическа и подходящ висококачествен грим.

Ако текстурите са прости, лицето е бледо, на главата има елементарна опашка - благородното сиво няма да работи както се очаква. Черно-белите и черно-сиво-белите комбинации изглеждат великолепно, ако жената полага редица усилия. Нужни са ефектни детайли. Това могат да бъдат къдрици, красиви обеци, червено червило, ярка чанта - каквото и да е.

Но най-активните купувачи на черно-сиво-бели дрехи са неуверените жени, които се стремят към обезличаване. Те не искат да привличат вниманието, затова се обличат в сиво.

Изненадващо, след работа със специалист, след трансформацията, тези жени в по-голямата си част променят живота си много рязко. Те намират творчески качества в себе си, поставят си съвсем други цели, започват да се уважават и ценят.

Много често подобен избор на цвят означава депресивни състояния, често много сериозни. Ако слушате специалист, с времето можете да научите всичко - да комбинирате щампи, орнаменти, цветове. В края на краищата се изгражда основата - самочувствие, което дори не се е забелязвало преди. След трансформацията жените често сменят професиите си, заминават за други градове и държави и качествено подобряват семейния си живот. Някой завинаги изоставя скучната сиво-черна скала, друг се научава да разрежда визиите с ефектни акценти.

Не мислете, че цветът на дрехите се отнася изключително до дрехите. Помислете дали синдромът на „сивата мишка“ има нещо общо с вас. Може би на някой ваш близък. Основното е да осъзнаете, че не изпълнявате всичките си желания, като купувате дрехи в магазин, разберете точно какво искате и го изпълнете. В края на краищата животът е твърде кратък, за да го харчим само за скучни цветове!

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес