Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо хитрите домакини всяка седмица слагат чаша с това в хладилника

03 май 2023, 14:35 часа

Хитрите домакини всяка седмица слагат в хладилника по една чаша от позната на всички съставка и това не е случайно. Благодарение на този трик те успяват да разрешат един проблем. 

Съставката, която хитрите домакини слагат в хладилника веднъж седмично

Всяка домакиня знае, че содата за хляб трябва да се съхранява на хладно и сухо място. Ето защо опаковките с натриев бикарбонат най-често се поставят в шкаф в кухнята. И все пак понякога опитните домакини изсипват сода бикарбонат в чаша и я поставят в хладилника.

На пръв поглед това действие е абсолютно безсмислено. Освен това е опасно за содата, тъй като високата влажност оказва негативен ефект върху нея. Но в случая този трик има съвсем друга цел.

Кората от този плод ще направи микровълновата печка като нова само след 15 минути

Поставянето на чаша сода бикарбонат в хладилника всяка седмица е гаранция, че неприятните миризми ще бъдат премахнати.

Факт е, че в този уред често се появява лоша миризма. И това се дължи не само заради развалени продукти, но и на „комбинацията“ от несъвместими миризми.

Содата за хляб действа като сорбент, който абсорбира излишните „вкусове“. Тя успява да се справи с тази задача само за един ден. Но ако този трик се прилага веднъж седмично, това означава, че хладилникът ще трябва да се почиства по-рядко.

Храните, които още сега да извадите от хладилника

 

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес