Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо е добре да правим йога в ежедневието си?

27 юни 2021, 16:30 часа

Само до преди няколко месеца бях върл противник на йогата. Не виждах смисъл от нея и практикуването ѝ. Разбира се, както често се случва жена и ме убеди в обратното като ме покани любезно (разбирайте - накара ме) да правя йога заедно с нея. Признавам си, че в началото бях скептичен, но след като мина известно време осъзнах какви ползи ми носи това нещо и дори съжалявам, че не я открих по-рано. В тази статия ще се опитам да ви убеди защо е добре да практикувате йога поне веднъж на ден. 

Може да успокоите стреса 

В последните години работата ми винаги е била свързана с продажби и с това да изкарвам заплатите на целия екип. Както разбирате когато нещата вървят всичко е супер, но когато сме кампания и има натиск за по-голям марж на печалбата и повече сделки, не всичко е цветя и рози. Именно заради това открих, че е изключително приятно и зареждащо когато се прибера у дома след тежък работен ден и разпусна с йога за 30-40 минути. Упражненията и техниките за дишане карат ума ми да се насочи към тях и забравям ядовете и тревогите на работното място. Един прекрасен начин за откъсване от работното ежедневие и преминаване към покой у дома. 

Сутрешно събуждане на тялото

Сутрешната йога е чудесен начин да се събудите. Малко по-интензивни упражнения и техники могат да ви събудят със същия ефект, който двойно еспресо би имало. Ако бързате за работа може да опитате по-кратки практики, които да следвате - в интернет има страшно много примери. В допълнение можем да кажем, че редовните сутрешни упражнения ще успеят да ви направят по-тонизирани през деня. 

Начин за раздвижване в офиса

Ако работите зад бюро значи знаете колко схванати се чувствате в даден момент от деня си. Именно заради това е добре да правите кратки почивки, в които да се раздвижвате. Има страхотни видеа от 5 до 15 с минути с йога упражнения, които може да правите в офиса. Те стъпват на йога практики и някои хора, които практикуват йога биха се възпротивили на тях, но истината е, че вършат чудесна работа. Ще ви помогнат да раздвижите врата, ръцете и гърба си, както и краката - общо взето няма да може да усетите последствията от застоя на офисния стол ако ги правите редовно. 

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес