Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо да слагаме дафинов лист под възглавницата? Отговорът ще ви изненада!

27 юни 2023, 12:58 часа

Давиловият лист е едно от най-древните растения, с които гърци и римляни са украсявали главите на поети и знатни личности.

Днес обаче ще ви разкрием едно друго приложение на дафиновия лист, а именно пъхнато под възглавницата. Вероятно в момента се питате защо да правите това и какво може да постигнете, ако спите с няколко листа от подправката под възглавницата. Имайте търпение, тепърва предстои да разкрием за някои от необичайните свойства на дафиновия лист.

Защо да спим с дафинов лист под възглавниците?

Знаете, че дафиновият лист е широко разпространен в кулинарията. Вероятно сте чували, че той има заслуги и в медицината. С него се приготвят десетки рецепти, служещи за облекчаване на най-различни неразположения като артрит, безсъние, тревожност, кашлица, болки в корема, подуване и други.

11 заболявания, които дафиновият лист лекува

Какво обаче се случва, когато поставите едно или две листа дафинов лист под възглавницата си, тепърва предстои да разберете. Най-напред с миризмата на растенето ще успеете да отблъснете всички онези досадни насекоми, които пречат да се насладите на спокоен сън и пълноценна почивка.

Наред с това дафиновият лист има свойството да насърчи състоянието на релаксация и да ни помогне да си починем по-добре. С него ще усетим как тревожните мисли постепенно напускат съзнанието ни.

Можете да поставите няколко листа от подправката в торбичка и да я пъхнете дискретно под възглавницата си. Ако ароматът е твърде силен, поставете я под леглото. И това ще свърши работа.

Това е древен обичай, който не заслужава да бъде забравен!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес