Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заблуди, в които жените продължават да вярват (част I)

07 ноември 2020, 14:46 часа

От детството, момичетата се хранят с фалшиви нагласи, сценарии за ролеви игри са наслагвани в главите им, след което те вярват в такъв специален статус. Но какво, ако развенчаем няколко мита, които пречат само на изграждането на здравословни взаимоотношения с мъжете?
8 заблуди за мъжете, в които жените продължават да вярват по погрешка

Лъжа 1. Ако искате мъж, поемете инициативата

Изглежда, че цитатът е в духа на съвременността, когато всеки кове собственото си щастие. Уловката е, че показвайки натиска и активността на първия, жена със 100% вероятност ще се сблъска с пасивен ленивец и потребител, който няма да вдигне пръст заради нея. В края на краищата тя се справят сами с всичко - ухажва го, изненадва, решава всичко. Тези момчета бързо се отпускат и не си правят труда да се грижат за себе си. Жената ги получава твърде лесно и така губи собствената си стойност. Искате ли да получите надежден и отговорен човек? Тогава, оставете ролята на лидер и завоевател за мъжа.

Лъжа 2. Семейните скандали са табу

Да, силният пол не толерира скандали, капризи или лошо настроение у партньора. Но семейното щастие не може да бъде изградено, ако стоически мълчите и пренебрегвате вътрешния си дискомфорт. Замълчавайки проблемите, не посочвайки на мъжа своите мисли и желания, ще убиете брака си много по-бързо. Недоволството не отива никъде, напрежението нараства и изисква изход. Това е равносилно на висококачествена кавга, при която и двамата могат да говорят и да се чуват, да споделят страхове и да стигнат до компромиси, които засилват интимността.

Лъжа 3. Интимността е най-добрият начин да обвържете партньор

Да, без нея връзките с мъжете губят своята привлекателност, стават твърде „духовни“ и „ефимерни“. Проблемът е, че жените отново преценяват сами. Те се отдават на мъж, когато той означава нещо за тях. Когато се придържат към него с тялото и емоциите си. Но силният пол далеч не е толкова романтичен и може да „яде от друга чиния“. Следователно едно легло не може да го задържи. Имате нужда от нещо повече - харизма, интелект, общи хобита, психически и битов комфорт. Интимността е добро начало, но ако това е единственото нещо, което тя може да предложи, няма да продължи дълго.

Лъжа 4. Срещата с родителите му е добър знак

И все пак, не. Понякога този жест не означава нищо, просто е обичайно в семейството му. Той показва всичките си любовници на майка си, така че тя да им дава професионална оценка и препоръки. Или родителите му са хора със свободен морал, които подкрепят новосъздадените отношения. Така, че не бързайте да търкате радостно ръцете си. По-добре е да разберете, колко жени е довел, преди вас.

 
Екатерина Георгиева
Екатерина Георгиева Отговорен редактор
Новините днес