Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Забавно: Гадаене върху великденско яйце

16 април 2023, 08:45 часа

Гаданието върху великденско яйце, което ще се превърне в забавно семейно забавление, ще ви помогне да разберете съдбата си. Тази традиция е възникнала отдавна, предавана е от поколение на поколение, затова е достигнала до наши дни. Има няколко вида гадаене, така че си струва да опитате всички.

Как можете да разберете съдбата си с помощта на великденско яйце

Гадаенето върху боядисани яйца е най-подходящо за момичетата. С него те могат да разберат колко щастливи ще бъдат в брака. Но за момчета, които искат да погледнат в бъдещето, можете да извършите такава церемония. Най-интересно е да правите такива неща в компанията на приятели, а не сами.

Гадателят седи в центъра на стаята на стол. Някои от присъстващите му завързват очите. В този момент някой друг поставя по една чинийка във всеки ъгъл на стаята, вътре в която лежи определен предмет.

Обикновено за гадаене се вземат сол, захар, парче хляб, като опция, зърно и пръстен.

Всеки, който се опитва да разбере съдбата си по този начин, трябва да вземе яйце. Със завързани очи той търкаля яйцето в една от страните. Близо до която чинийка спре, това го чака.  Въз основа на това какво точно има в чинийката, до която е спряло яйцето, можете да разберете какви промени се предвиждат в живота на гадателя.

Ако е захар, тогава може да не се тревожи за нищо: чака го спокоен период от живота, без кардинални промени и проблеми.

Лош късмет е да намериш сол. Това означава, че човек трябва да бъде подготвен за голямо разочарование, тъга, сълзи или ще се разболее.

Хлябът в чинията се смята за предвестник на комфортен живот.

Момите се радват най-много, когато намерят пръстен в чинийка: ще имат късмет скоро да се омъжат.

Оригинални начини за гадаене върху великденско яйце

На осветено боядисано яйце се гадае. За да направите това, то трябва да бъде обелено, нарязано наполовина и разгледано по-отблизо. За това гадаене е важно състоянието на жълтъка, тъй като върху него се формира самата прогноза.

Когато жълтъкът е по-близо до ръба, тогава това е предвестник на брака, ако момиче гадае, а ако е мъж, тогава той скоро ще се ожени.

По цвета на жълтъка можете да определите качеството на живота на човек: колкото по-ярък и по-богат е той, толкова по-лесна ще бъде съдбата му. Бледият цвят на жълтъка - животът ще бъде труден.

Лоша поличба е момичето да намери недоварен жълтък в яйцето. Това означава, че до следващия Великден тя едва ли ще чака предложение за брак.

Още едно гадаене, само на прясно яйце. Ще ви трябва тенджера с вряща вода и едно яйце. Във вряща вода трябва внимателно да капете три пъти от белтъка през предварително направена дупка. При контакт с водата яйцето ще се свие и ще образува сложни шарки на повърхността на течността, по външния вид на които можете да опитате да определите бъдещето си.

ОЩЕ: Знаете ли колко яйца се боядисват за Великден?

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес