Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

За здрава и красива коса ви трябва само едно сурово ЯЙЦЕ

19 ноември 2021, 12:50 часа

Козметичните предложения за грижа за косата стават все повече и повече, но много от дамите предпочитат да използват домашни средства. Причината за това е доста проста. За разлика от много търговски продукти, домашно приготвени маски и балсами са 100% естествени, тъй като не съдържат изкуствени съставки. Един от най-популярните продукти, използвани за лечение на косата, който винаги имаме под ръка вкъщи, е сурово яйце.

Защо яйцата са толкова полезни за здравето на косата?

Яйцата са източник на протеини, витамини от група В и други хранителни вещества, които влияят изключително добре на кожата и косата. Смес от сурови яйца, приложена върху косата, не само я укрепва, но и допринася за по-бърз растеж, тъй като косата най-вече се състои от протеин.

Един яйчен жълтък е богата на мазнини, така че той е в състояние да овлажни косата в дълбочина. Мастните киселини, съдържащи се в яйчен жълтък правят косата по-лъскава и помагат да се предотврати появата на пърхот и косопад. Яйчният жълтък съдържа също и много важни витамини: A, B, D и Е. Тези витамини са много необходими за растежа на здрава коса. Витамини А и Е помагат за предотвратяване на проблема със суха коса, а витамин D допринася за растежа й.

Как да използвате яйца върху косата си?

ДОЧЕТЕТЕ ТУК!

Надежда Георгиева
Надежда Георгиева Отговорен редактор
Новините днес