Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

За да предпазите плодовете от ОСИ и СТЪРШЕЛИ, направете този домашен капан

01 септември 2023, 07:45 часа

Лятото носи със себе си не само слънчеви дни, но и нежелани гости в градината ви, а именно оси и стършели. Тези едри насекоми могат не само да предизвикат болезнени изживявания, но и да донесат неприятности на вашето пространство. Не се притеснявайте, имаме за вас един домашен капан, който ще ви помогне да се предпазите от тях и да се наслаждавате на градината си без притеснения.

Осите ще заобикалят градината ви, ако напръскате с това

Домашен капан за оси и стършели

Вземете пластмасова бутилка с широко гърло и направете дупка в капачката й, която достатъчно голяма, за да може стършелът да влезе вътре. Напълнете бутилката наполовина с различни сладки течности или вода със захар. Този метод привлича насекомите и ги хваща в капана. Веднъж влезли вътре, те няма да могат да излязат от него.

Използвайте сапунена вода за допълнителна защита

За да усилите ефекта на домашния капан, можете да поставите съдове със сапунена вода в различни части на градината или близо до прозорците на дома си. Сапунената вода създава промяна в повърхностното напрежение на водата, което прави по-трудно за насекомите да се задържат на повърхността й. Така, когато осите и стършелите се бият помежду си и падат във водата, те ще се удавят в рамките на няколко секунди.

Ако искате да се предпазите от стършели и оси, веднага пригответе тази течност

С този домашен капан и използването на сапунена вода, ще имате по-голяма защита за вашата градина и дом. Ще се наслаждавате на спокойни и безопасни дни на открито, без да се тревожите за нежелани гости и неприятности. Разберете, че ефективната защита може да бъде проста и достъпна.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес