Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

За да не се чудите къде е другият чорап

05 май 2022, 15:00 часа

Чували ли сте легендите за изчезналите чорапи? Много от нас повече от един път са губили единия чорап в пералнята. Със сигурност не може да изчезне безследно. Нека се опитаме да отговорим на въпроса къде отиват чорапите в пералнята машина.

Къде изчезват чорапите в пералнята?

Ако чорапът е бил поставен в барабана на пералната машина, той няма да изчезне. Много често чорапът попада под гуменото уплътнение. За да го получите, просто трябва да преместите еластичната лента.

Чорапите с малък размер могат да се промъкнат през пролуката между резервоара и барабана и да влязат в резервоара, като остават там за дълго време. Ако чорапът попадне в барабана, от там той може да се събере с отпадъчните води и да се забие в дренажната тръба или дренажния филтър. Издърпването на чорапа от филтъра е лесно, но за да го извадите от дюзата, трябва да разглобите машината и да свалите помпата.

Как никога да не губите чорапите си?

Използвайте специална торбичка за пране. Можете да я ушиете сами, да я купите в магазина или да използвате чантата от кутията за обувки. Поставете в нея чорапите. Ако имате малки щипки, закопчайте с тях чифтове чорапи преди пране и тогава определено няма да се загубят един с друг. Между другото, тези щипки за пране могат да се използват не само за пране, но и за съхранение. Може да използвате и безопасна игла, за да свържете двата чорапа. За мързеливите най-доброто решение е да закупят няколко чифта еднакви чорапи наведнъж. И дори един от чорапите да изчезне, той ще пасне на чорапа от другия чифт без проблеми. Ръчното пране ще помогне за радикално решаване на проблема с изчезващия чорап от пералнята.

Хората по целия свят страдат от загубата на дребни предмети в пералнята машина и учените недоумяват как може да се обясни това. Преди няколко години беше изчислен дори „индексът на загубата на чорапи“! Нека заобиколим фантастичната версия за телепортиране на чорапите и се върнем към реалността. Те могат да се открият под гуменото уплътнение, разположено по ръба на барабана, в маркуча за източване, в пролуката между резервоара и барабана. Можете да извадите нещата от там, но ще трябва частично да разглобите пералнята машина. Ако перете заедно със спалното бельо, потърсете чорапите в ъглите на калъфите.

Разбрахте ли къде изчезват чорапите от пералнята. Те се губят някъде в дрехите или в самата машина, но никога не изчезват. Използвайте тези трикове, за да не се лутате безцелно и да намирате лесно всички изпрани дрехи в пералнята.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес