Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Възможно ли е да увеличите устните и да ги направите обемни с масаж?

08 април 2023, 14:47 часа

Много представителки на нежния пол мечтаят за красиви, сочни и плътни устни. Инжекциите обаче не са за всеки. Ако не харесвате инжекции или не сте привърженик на филърите, тогава не се отчайвайте, защото можете да направите устните си по-обемни у дома с помощта на ефективен масаж. Няколко прости движения ще са от полза за постигане на естествен обем за броени минути.

Как да увеличите устните си с масаж?

Създателят на уникални масажни техники Наталия Ббос разказа как можете да направите устните си обемни с помощта на прости движения. На страницата си в социалните мрежи блогърката публикува видео с добър пример за това какви движения се извършват по време на масаж.

Преди да продължите, е необходимо да намажете устните с крем и след това да започнете масажа. Само 5 минути на ден могат да ви позволят да получите желания резултат без посещение при козметик.

Напукани ъгълчета на устните – за какво алармират?

Масажната техника е следната:

● вземете обичайния дневен крем за лице и го нанесете по устните;

● преди самия масаж е най-добре да сложите ръкавици за еднократна употреба;

● започваме с горната устна - тя трябва да се изработи правилно. Направете го с помощта на палци и показалци и с леки разтягащи движения премахваме хипертонуса от него;

● същото се повторят с долната устна;

● след това, с движения встрани, трябва да масажирате старателно горната и долната устна;

Последната част от масажа се състои от нежни пощипващи движения, които спомагат за отпускане на мускулите в ъглите на устата.

8 съвета за меки устни през зимата

Какви са ползите от масажа на устните?

В много отношения ползите от такъв масаж зависят от това за какво точно го правите. Така че с помощта на някои масажни движения можете да отпуснете тези мускули, които са в напрежение през цялото време. Можете също така да ги приведете в тон и по този начин да подобрите артикулацията.

От козметична гледна точка, масажът на устните може да увеличи притока на кръв и да увеличи доставката на хранителни вещества и кислород в кръвта. В допълнение, внимателните и правилни масажни движения могат да подобрят производството на еластин и колагенови влакна. Е, и разбира се, с помощта на масаж можете визуално да увеличите обема на устните.

Ако го правите редовно, след време ще забележите, че кожата на устните е станала по-гладка, а цветът й е светъл и здрав. След въвеждането на филъри също е обичайно да масажирате устните, за да премахнете топките и да разпръснете колагена по цялата повърхност на устните.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес