Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Всичко, което трябва да знаем преди да боядисаме косата

18 юли 2022, 08:55 часа

1. Тонирането наистина ли е по-добро от перманентната боя за коса?

Тонирането е много по-щадящо за косата от перманентното боядисване на косата. Разбира се, зависи и какво искате. Винаги ли искате да опитате нещо ново и да тествате различни цветове за коса? Или предпочитате да боядисате косата си за постоянно? Например, ако искате да преминете от тъмно кафяво към русо, няма да можете да избегнете трайно боядисване на косата или изрусяване. Трябва също така да очаквате, че структурата на косата ви ще се промени. Ако, от друга страна, просто искате да освежите косата си или да я боядисате малко по-светло/тъмно, интензивен нюанс е достатъчен.

2. Интензивният тоник покрива ли сивата коса?

Да, интензивните тонове определено покриват сивата коса! Когато се появят първите сиви косми, можете просто да използвате потъмняващ шампоан. Работи много просто и резултатът ще ви убеди! Ако имате преобладаващо сива коса (т.е. повече от 80% от косата), препоръчваме постоянна боя за коса, която е специално съобразена със структурата на сивата коса.

3. Какво трябва да взема предвид, ако искам сам да боядисам косата си?

Въпреки че боядисването на косата у дома не е толкова трудно, все пак има няколко неща, които трябва да имате предвид! Най-добре е да гледате всички уроци. Като цяло сигурно ви е по-лесно, ако имате някой до вас, който може да ви помогне с боядисването на косата – особено ако ви е за първи път. Така че вземете най-добрия си приятел на борда, гледайте видеоклиповете и си боядисвайте косите!

4. Как боядисвате корените, ако имате омбре в косата си?

Боядисвате корените както обикновено. Трябва само да измиете цвета бързо, когато изплаквате, така че върховете да не станат твърде тъмни.

5. Как сами да се боядисате балаяж или омбре?

Най-добре е да използвате продукт, който е специално създаден за такива техники за оцветяване. Тук е включена експертна четка, която ви позволява лесно и равномерно да внесете боята в косата си.

6. Как мога да коригирам омбрето си, без корените да изглеждат неестествени?

Често се случва след известно време цветът вече да не изглежда толкова свеж, особено в върховете. Тук помага, ако просто използвате интензивен нюанс. В резултат на това косата ви  отново блести, цветът е свеж и изглежда сияещо здрав.

7. Как да разбера кой цвят ми отива?

Шоколадовите тонове се съчетават добре с доста тъмен тип кожа, особено със златни или махагонови отблясъци.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес