Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Всички добри домакини имат ТЕЗИ храни във фризера си

26 септември 2022, 10:41 часа

Мнозина възприемат фризера като дом за кубчетата лед и сладоледа, но истината е, че той е страхотно място за съхранение на храни, които вашето семейство обича.

Що се отнася до замразените продукти, които винаги трябва да имате под ръка, професионалните готвачи и опитните домакини препоръчват да мислите стратегически. Ключът е да имате подхранваща храна, която ви харесва – в противен случай тя ще остане във фризера и ще събира лед. Сочни, летни праскови в разгара на зимата? Определено направете място за това. Ето кои са храните, които трябва да имате в камерата.

Спанак

Замразеният спанак е здравословен зеленчук, който трябва да имате под ръка, а освен това е многофункционален. Можете да го добавите към ястия като паста и яхнии или да направите вкусна крем супа, когато температурите паднат.

Домашен бульон

Може да изберете такъв от пиле или говеждо месо, а защо не и зеленчукова итерация, направена от остатъци, които са богати на калий, като картофи, лук, моркови или целина. Много готвачи наричат това „калиев бульон“ и можете да го използвате винаги, когато имате нужда от сос.

Сезонни плодове

Съхраняването на плодове, като горски плодове или праскови, във фризера, когато са в пиковия сезон, е умен ход. И не пренебрегвайте доматите, особено ако имате твърде много.

ОСТАНАЛИТЕ ХРАНИ ВИЖТЕ ТУК

Елица Христова
Елица Христова Отговорен редактор
Новините днес