Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Все повече сигнали за срещи с НЛО привличат вниманието на властите в САЩ

09 май 2023, 06:30 часа • 7909 прочитания

В средата на месец април стана ясно, че американското правителство работи над повече от 650 сигнала за НЛО. Новината бе съобщена официално от Шон Къркпатрик – ръководител на сформирана в края на миналата година дирекция, чиято функция е да се съсредоточи върху сигналите за неидентифицирани летящи обекти.

Според Къркпатрик близо половината от тези сигнали представляват интерес за ръководения от него екип и трябва да се провери какви реални данни има за въпросните сигнали, с които евентуално да се работи.

Всъщност, още през 2021 г. правителството на САЩ приема редица законодателни промени, с които се дава старт на официални разследвания за сигнали за неидентифицирани летящи обекти.

Сигналите постъпват от десетилетия, но доскоро американското правителство отказваше изобщо да коментира темата. В последно време обаче се дава светлина на множество реални свидетелства за необясними явления и невиждани досега летателни машини. В интернет пространството пък все по-често "изтичат" видеа, запечатали неочаквани срещи с НЛО, които успяват искрено да заинтригуват не само американците, но и потребителите по целия свят.

От 1952 до 1970 г. в САЩ се провежда изследване на феномена НЛО, познат като проект "Синя книгa". Тогава официално не са открити доказателства, че неидентифицирани летящи обекти представляват някаква опасност за националната сигурност на Щатите.

Copyright: 2022 Vice Media LLC

Необяснимите "срещи" и "случки" обаче продължават, а хората, които са видели НЛО, никога не забравят подробностите. Затова и информацията, че САЩ започва официално разследване на сигналите за НЛО всъщност дава надежда на всички онези хора – военни, журналисти и обикновени американци, които знаят какво са видели, че някой ще им повярва и ще им обърне внимание.

Специалисти твърдят, че фактът, че достоверните сигнали за среща с НЛО ще бъдат разследвани, е своеобразно признание на американските власти, че тези неидентифицирани летящи обекти действително съществуват.

Всъщност множество свидетелства и срещи с НЛО са събрани и систематизирани в специална документална поредица "НЛО: Разследване на непознатото", която скоро ще бъде излъчена по National Geographic. Това е една изключително интересна 6-серийна продукция, която ще стартира на 23 май, а скоро ще има и повече подробности за това какви точно случаи на среща с НЛО ще бъдат показани.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес