Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вкусът към живота в Ухан се завръща - вълна от желаещи да сключат брак

08 април 2020, 16:34 часа

След продължителната изолация заради пандемията от коронавриус вкусът и желанието за живот в Ухан се завръща. Жителите на града, които живяха в пълна изолация в продължение на 76 дни, започнаха да подават акивно заявления за сключване на брак, съобщи „Глобъл таймс“.

Специалната платформа за подаване на заявления „Alipay“ трудно се е справила с огромния наплив от потребители, съобщава изданието. Заради възникналите проблеми програмата е трябвало да бъде презареждана няколко пъти, предаде БГНЕС.

Програмата е използвана от три пъти повече потребители в сравнение с желаещите да сключат брак през януари, преди градът да бъде затворен за карантина.

От „Alipay“ заявяват, че не са очаквали такъв наплив на желаещи да се оженят, след като преди това е бил регистриран рязък ръст на заявленията за развод.

Властите в града възобновиха на 3 април услугите, свързани със сключването на брак – за да се подаде заявление, жителите на Ухан трябва задължително да имат „зелен здравен код“.

Желанието на жителите на Ухан да сключат брак контрастира рязко със ситуацията в Сиан, където е регистриран пик в разводите, след като службите по гражданско състояние са възобновили работата си на 1 март.

Как да се превърнем в образ от картина (СНИМКИ)

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес