Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Винаги носете безопасна игла със себе си: Злите очи нямат нищо общо с това

11 април 2024, 21:33 часа

Суеверните хора често закачат безопасна игла на дрехите си, вярвайки, че ги предпазва от зли очи и магии. Не е доказано, че този аксесоар може да предпази от негативна енергия, но определено помага при решаването на дребни ежедневни трудности.

Защита от статично електричество

Почти всеки човек се е сблъсквал с такова неудобство като статично електричество. Това обикновено се случва с тези, които носят дрехи от синтетични материали.

За да се отървете от статиката върху дрехите, бяха изобретени специални спрейове, които трябва да се пръскат върху подплатата, но всички такива продукти имат много ограничен срок на годност.

Как се носи безопасна игла против уроки

Достатъчно е да забодете няколко безопасни игли от двете страни на задните шевове (например в областта на подгъва и талията) и любимият ви тоалет вече няма да залепва за тялото или да пука, когато искате да го свалите. Ако артикулът е малък, тогава е достатъчна една игла от всяка страна.

Сухата кожа допринася за статичността, така че периодично мажете ръцете си с овлажнител през целия ден, както и цялото си тяло, когато излизате от душа.

Защита от крадци

Освен че ще ви отърве от статичното електричество, безопасната игла ще предпази идеално вашата чанта или раница от крадци, на които често можете да попаднете на пазара и в градския транспорт. За да направите това, използвайте безопасна игла, за да свържете каишката на раница или колана на чантата с „езика“ на ключалката - тогава ще бъде много трудно да го отворите.

Максимална полза от мостри

Винаги е по-удобно да вземете мостри от основи, лосиони и друга козметика по пътя - за разлика от обемистите туби и буркани, те заемат много по-малко място. Но за да може съдържанието им да издържи дълго време, не отваряйте опаковката както обикновено: по-добре е да направите малка дупка с безопасната игла във фолиото на гърлото (или до него) - тогава продуктът може да бъде изваден на малки порции. И в същото време използвате мострата до последната капка - буквално.

Може ли безопасната игла да ни донесе късмет?

Ремонт на дрехи

Никой не е имунизиран от такава неприятност като скъсано копче или счупен цип на дрехите. Ако това се случи на улицата, няма нужда да ходите широко отворени - просто фиксирайте мястото с безопасна игла. И когато се върнете у дома, можете спокойно да поправите повредената дреха или да я занесете в шивашко ателие.

Отстранете презрамките

През лятото носим най-разголените дрехи, които невинаги могат скрият презрамките на сутиена. Но ако ги закрепите с безопасна игла или ги прикрепите към краищата на рокля (или тениска), тогава лесно можете да скриете презрамките от погледите.

Комплект за оцеляване

Да, безопасната игла определено ще бъде полезна по време на пътуване до вилата или на поход сред природата. Например, с нейна помощ можете лесно да премахнете треска или да фиксирате превръзка върху рана.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес