Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вижте какво се случва, когато счупите яйце под вода

05 септември 2022, 14:08 часа

Когато не правят проучвания в морските среди, изследователите от Бермудския институт по океански науки (BIOS) знаят как да се забавляват. Това се доказва от видеоклип, публикуван наскоро. В клипа по-долу водолаз от BIOS демонстрира какво се случва, когато счупите яйце на 60 фута под повърхността на океана.

На какво са способни яйцата (ВИДЕО)

BIOS първоначално сподели тези кадри през 2011 г. като част от своята поредица „Water moves“. Когато гмуркачът отвори яйцето, то не се превръща в лепкава каша, както бихте очаквали. Вместо това натискът на морето запазва деликатния материал непокътнат. Когато се носи във водата, нишките от яйчен белтък приличат на пипала на медуза. Суровото яйце в крайна сметка придобива същата яйцевидна форма, която е приела в черупката си.

Ето какво ще се случи, ако ядете 2-3 яйца всеки ден 

Подобно на разлятите течности на Международната космическа станция, едно сурово яйце под вода не прави голяма бъркотия. Това е така, докато един от водолазите във видеото не го разбива между ръцете си, оставяйки ивици от жълтъци и белтъци зад тях, за да ги намери някоя риба с късмет.

 

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес