Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Весели празници ни пожелава Google чрез шарен Doodle

23 декември 2015, 06:00 часа

С цветна картинка в новия си Doodle от търсачката Google ни пожелават весели празници. Макар днес да е 23 декември, и за някои все още работен ден, хората от Google са решили да ни напомнят, че ни чакат радостни моменти със семейство и приятели по време на наближаващите Бъдни вечер и Коледа. 

"Щастливи празници от всички нас в Google, за вас", пишат от компанията.

Днешният Google Doodle отбелязва първия ден от коледните празници. Драскулката е създадена от артиста Робинсън Ууд и е вдъхновена от картонени модели за изрязване на фигури. 

Производството на хартия се смята за едно от четирите велики изобретения на Китай. Счита се, че през около стотната година евнух от двора на династията Хан на име Цай Лун е изобретил хартията като използва износена рибарска мрежа, кора от черница, влакна от лико и парцали. По-късно технологията на производство на хартия напуска Китай и преминавайки през ислямския свят достига до пределите на средновековна Европа през 13 век. 

Смята се, че създаването на фигури от хартия датира от около 1440 година, но е вероятно в Китай и Япония това да се е практикувало много по-рано за церемониални цели. В края на 15-ото столетие в Турция дори има гилдия, която се занимава с изкуството за свиване на хартиени фигури. През 1952 г. гилдията е напълнила цяла градина и замък с цветя, направени от многоцветна хартия, пише Telegraph.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес