Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Трудно може да повярвате, но иглата може да ви спаси от мозъчен удар

06 септември 2021, 20:20 часа

Днес ще ви представим как чрез иглата може да помогнете на човек, страдащ от инсулт. Запознайте се с тази практика, защото може да спасите човешки живот. Тези съвети са от китайски професор, нека ги видим:

В следствие на инсулта капилярите в мозъка започват постепенно да се разкъсват и може да се получи мозъчен кръвоизлив. Когато установите, че даден човек има инсулт, не го премествайте именно поради тази причина. Ако е паднал, само му помогнете да седне, за да не се повтори падането. Ако имате спринцовка вкъщи, започенете да действате. Работа ще свършат и шевните игли. Ето как да процедирате след това, за да помогнете на човека:

1.Задръжте иглата над запалка или свещ, за да може да се стерилизира и да може да пробиете всички 10 пръста.

2.Убодете на милиметри от нокътя, не се притеснявайте – няма специфични точки там.

3.Но все пак, убодете така, че да потече кръв.

4.Ако не се появи кръв, стиснете пръста с вашите до появата на такава.

5.Когато започне да капе кръв и от 10-те пръста, е време страдащият да започне да се съвзема.

6.Ако виждате, че устата на пострадалия е изкривена, разтрийте ушите му, докато не станат червени – знак за кръвоснабдяване.

7. След това убодете по 2 пъти всяко ухо в меката част. Трябва да изтекат по 2 капки от всяко лобче. Наблюдавайте дали устата ще се оправи и жертвата ще се съвземе.

Изчакайте нужното време до пълното съвземане на пострадалия и после отидете в болницата. Ако викате бърза помощ – при друсането от колата капилярите може да се разкъсат. Проверете също дали е способен да се движи и да ходи сам.

Този метод е предоставен от китайски специалист – доктор Ха Тин Бу.

Някои от симптомите на инсулта са неясна реч, изкривена уста, бледост. Трябва да запазите самообладание и да реагирате веднага. След пробиването на пръстите цветът и чувствителността на пострадалия трябва да се възвърнат. След това, ако устата е изкривена, се прави и масажът на ушите и пробиването, а след няколко минути би трябвало устата да се намести нормално и речта да се нормализира. След като видите, че човекът се съвзема, не тичайте веднага към болницата, оставете го да почине няколко минути и дори да изпие малко вода. След това отидете до болницата, там ще установят дали има усложнявания и дали всичко е наред. За съжаление, инсултът е втората най-честа причина за смърт. Някои хора остават парализирани цял живот. За да избегнем такива ситуации, е хубаво да запомним този ефективен метод.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес