Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Трябва ли жената първа да пише съобщение на мъжа?

17 май 2024, 22:11 часа

Ако се страхувате да не преминете границата между интереса и обсебването, тогава се притеснявате дали си струва да пишете първо на мъж. Ще ви разкажем за основните причини, поради които един мъж не пише. Знаейки ги, ще вземете своето решение.

Струва ли си да пишете първо на мъж, ако току-що сте се запознали с него

Природата на мъжете е такава, че те имат нужда да печелят и да завладяват. А да направиш първата крачка към сърцето на една жена е една такава победа. В повечето случаи, ако мъжът не се обади, то той не е твърде заинтригуван.

7 ТОП съвета за успешна първа среща

Ако един мъж не се свърже с вас след първата среща, причините може да са други. Той е срамежлив или не иска да изглежда натрапчив. За мъжете е също толкова обичайно да се чувстват несигурни, колкото и за жените. Може би мъжът не пише заради разликата във възрастта, различния социален статус и финансово положение. Той дори не предполага, че момичето го харесва. В този случай първата стъпка от страна на жената е подходяща.

Причината, поради която един мъж не пише, може да бъде несигурност.

Някои мъже умишлено изчакват паузата, за да видят как ще се прояви момичето. Някой ще се изплаши от нейната упоритост. Някой след съобщението на жената ще се увери, че е интересен. Така че в този случай помислете дали не трябва първо да пишете.

Един мъж може да е зает. Много от тях предпочитат първо да решат деловите въпроси и едва след това личните. Затова му е трудно да намери време да се свърже с нова позната веднага след среща.

Възможно е той да е загубил телефонния си номер, да има проблем с машината или да няма интернет връзка. В този случай ще помогнете за възстановяване на комуникацията, ако първо му пишете.

8 въпроса, които да зададете на ПЪРВА среща, за да опознаете партньора си по-добре

Трябва ли първи да пишете на човек, ако го познавате от дълго време?

Ако имате сериозна връзка, а мъжът не ви пише, причините може да са няколко:

- Някои мъже не обичат кореспонденцията.

- Мъжът е загубил интерес към вас и се среща с друга.

- Възникнала е непредвидена ситуация: болест, уволнение и т.н.

- Той е ядосан или обиден.

Анализирайте последната ви среща, за да разберете каква е причината. Може би мъжът просто не обича да пише и предпочита обажданията и срещите. Ако се срещате от дълго време, намекнете му, че ви е приятно да получавате съобщения от него.

Ако сте сигурни, че причината за разрива е вашето неподходящо поведение, първо му пишете. Това ще подобри отношенията ви. Ако мъжът е болен или има нещо неочаквано, той ще има нужда от вашата подкрепа. Затова вашето съобщение ще му даде да разбере, че се притеснявате за него.

Ако мъжът игнорира съобщенията и обажданията ви, не настоявайте. Вероятно той не се интересува от вас. Преценете ситуацията и решете за себе си дали първо да пишете на даден мъж. В наше време няма строги правила.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес