Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Трите зодии, които понякога са егоистични и завистливи

26 юли 2022, 22:15 часа

Завистта е токсично и негативно качество, което за жалост е вродено на много хора и винаги е съществувало. Никой не иска съседът му да е по-добре от него, спрямо типичната българска поговорка, но няма как да не отбележим, че завистта на някои хора определено е по-видна от тази на другите. Астрологията се намесва тук и дават своето обяснение, че това може да зависи и от зодиакалния знак. А кои са трите зодии, които поради егоизма си стават и много завистливи, вижте в следващите редове. Вижте дали вашата е сред тях:

3-те зодии, които завиждат най-много

Скорпион

Скорпионите са много целенасочени и самоуверени хора, които се считат за най-добри в много отношения. Именно поради тази причина често те се сравняват и “състезават” с другите, а ако някой има повече постижения от тях - се поражда чувството на завист. Особено ако го е задминал с лекота и чист късмет - Скорпионът ще се изяде от злоба. 

Козирог

Още едни представители на зодиака, които са изключително целеустремени и може би най-големите работохолици. Те винаги се стараят да са на върха на всяка стълбица, да са най-добри във всичко и нещата да се случват по техния начин. Те са мотивирани и амбициозни, самоуверени и много интелигентни. И въпреки всички изброени положителни качества, в комбинация те могат да доведат до смущения в представите на Козирога за света. И всъщност неговата целеустременост да се превърне в чиста завист и да иска да отмъкне “славата” на другия. Козирозите със сигурност трябва да предотвратят това идеализиране на всичко около себе си и да се вглеждат в реалността, без да се поддават до такава степен на въображението си.

5-те зодии сред жените, които будят ЗАВИСТ у всички

Овен

Представителите на този знак са много силни, доминантни, енергични и амбициозни. За тях няма невъзможни неща, но и няма хора, които да им кажат “не”. Те искат всичко, което си наумят, да бъде осъществено веднага. Всъщност състезателният характер на Овните ги води до тази токсична завист - ако те не притежават нещото, което другият има - ще направят всичко възможно да му го отнемат или да се сдобият с по-добро от чуждото. И така вместо положителна мотивация за надграждане на самия себе си, Овенът всъщност се бори с другите за слава. Ако успее да насочи енергията си към постигане на собствено удовлетворение и цели, ще достигне такива успехи и върхове, че изобщо няма да има нужда от завистта и няма да я усеща в себе си. 

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес