Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Трикове, с които магазините карат да купуваме повече

20 юли 2021, 14:15 часа

Магазините от всякакъв вид използват трикове, за да насърчат купувачите да харчат повече пари.

Някои от тези трикове включват използването на релаксираща музика и стратегическото поставяне на скъпи предмети на нивото на очите.

Възможно е да станете по-добър купувач, като знаете тези трикове и избягвате да харчите повече от планираното.

В супермаркетите , в ресторанти , магазини и бутици използват подобни техники, за да получите клиенти да харчат повече.

За да станете по-умен купувач и да спестите малко пари следващия път, когато отидете в търговския център, обърнете внимание на тези 32 трика, които магазините използват, за да ви помогнат да похарчите повече пари :

Оферти и промоции 

Купувате един продукт, а втория получавате на половин цена. Никога ли не сте си падали по този тип промоции? Те се използват широко в магазините, така че потребителят да прибере вкъщи нещо, от което всъщност не се нуждаят.

Казват ви, че това е предложение с „ограничено време“

Като установите, че офертата е ограничена или няма да продължи дълго, насърчавате купувачите да вземат решение на място, принуждавайки ги да купуват артикули, без да се налага да планират предварително.

Те ви посрещат с големи колички за пазаруване

Лесно е да похарчите, когато можете да сложите всичко в количка с голям капацитет, вместо да се налага да го носите на ръка. 

Поставят огромен, смел знак "продажба" в прозореца.

Магазините използват големи, смели табели „продажба“, за да привлекат купувачи в магазина , дори когато не са планирали да влязат.

Цветни продукти са поставени на предната линия на магазина

Ярките цветове на пресните продукти обикновено поставят хората в добро настроение , така че те създават положителен имидж на магазина и в крайна сметка харчат повече.

Релаксиращата музика е стратегически подбрана

Пускането на релаксираща музика забавя хората , дори и да не осъзнават това. Те прекарват повече време в магазините и неизбежно правят повече покупки.

Витрините на магазините се сменят веднъж месечно

Пренареждайки магазина, компаниите принуждават клиентите да се скитат по-дълго в магазина, за да намерят това, от което се нуждаят , което кара клиентите да купуват повече от необходимото.

Така че... съобразявайте се с всичко това, ако искате в портфейла ви да остане някой лев....

Анита Найденова
Анита Найденова Отговорен редактор
Новините днес