Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Трик за оформяне на косата, който визуално ще направи лицето по-слабо и по-младо

07 април 2024, 17:31 часа

Правилната прическа е 90% от красотата на жената.

Добре е, когато има добър стилист, който ще избере правилната прическа и ще даде съвети за оформяне. За съжаление, не  всеки стилист е способен да даде консултация за избор на прическа.

Но дори лошата прическа може да бъде коригирана с един лесен трик. Експертът Монсерат Варела обясни как една малка промяна в прическата може да преобрази всяко лице.

С напредване на възрастта нашите назолабиални гънки стават по-забележими. Тези линии са склонни да увисват и по този начин дърпат лицето надолу. Всичко, което искаме да направим, е да повдигнем лицето. Ако предпочитате прическа, която се спуска надолу, това само ще подчертае хлътналото ви лице. Да, такава прическа ви помага да изглеждате по-стройни, но няма да скрие назолабиалната гънка.

За визуално подмладяване стилистът съветва да оформяте кичурите коса встрани от лицето, а не към лицето. Това е много малка промяна, но има огромно въздействие, уверява експертът.

Модни прически за жени над 50 - свалят поне 5 години

Можете да промените лицето си чрез контуриране, да направите контуриране с руж, но този трик с косата е най-простият и достъпен начин бързо да изглеждате по-млади.

Има и друг начин да стегнете овалното лице с помощта на прическа. Вярно е, че е достъпен само за жени с дълга коса. Вдигнатите коси на стегната конска опашка или кок наистина могат да ви подмлдят. И за да изгладите чертите на лицето си, трябва да оставите няколко небрежно паднали къдрици.

Обратно, има няколко прически, които само добавят възраст към жената.

Дълга права коса

С възрастта косата става по-тънка и по-рядка. И такава прическа само ще подчертае тези недостатъци. Ако не искате да се разделяте с дълга коса, стилистите съветват да добавите обем със стилизиращи продукти и да изоставите правите линии в полза на гладките вълни. Подстригването на етажи също ще ви накара да изглеждате по-млади.

Тупиране

В преследване на обема можете да отидете твърде далеч. Според стилистите, модата на силно тупираните  коси отдавна е отминала. Експертите са стигнали до извода, че подобно оформяне не само силно уврежда косата, но и я състарява.

Топ 5 на най-бързите и лесни прически за всеки ден

Плътен прав бретон

Много малко хора могат да си позволят такъв бретон, тъй като те утежняват лицето и го състаряват.

Рядък къс бретон

Друг начин бързо да състарите една жена и да я накарате да изглежда небрежно е да й оформите рядък къс бретон.

Стилистите съветват да започнете с универсален тип бретон, който ще подхожда на всички – бретон тип  завеса със средна дължина.

Коса, опъната зад ушите

Този стил не подхожда на всеки: той прави чертите на лицето по-остри и груби. Така че, ако искате да държите косата си далеч от лицето си, разделете я на път отстрани и приберете по-малката част зад ухото. Тази асиметрия визуално ви кара да изглеждате по-млади и сякаш повдига лицето ви.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес