Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Трик, с който капучиното ще има двойно повече пяна

28 март 2023, 11:45 часа

Капучиното е сред най-предпочитаните топли кофеинови напитки. Дори онези от нас, които не са привърженици на кафето, от време на време са склонни да си приготвят вкусно капучино.

За да се насладите на тази напитка обаче, то тя трябва да е приготвена перфектно. За целта е нужно да се образува богата и пухкава пяна, покриваща повърхността на цялата чаша.

Съществува един трик, посредством който ще успеете да приготвите най-вкусната пяна на капучиното. Добрата новина е, че не се налага да сте в този бранш от години. Всичко се случва лесно и бързо.

В днешната статия ще ви разкрием трика, с който си служат опитните ресторантьори и успяват да зарадват своите клиенти.

Как да направим така, че капучиното да има богата пяна?

Не е нужно да имате под ръка кафе машина, за да има капучиното ви богата пяна. Ако у дома липсва този уред, не се вайкайте и не обмисляйте скорошна инвестиция. С този трик, който ще споделим с вас, напитката ще е по-вкусна ипримамлива от всякога.

Ако искате идеално запържен лук, добавете това в тигана

Ето как трябва да действате:

Прясното мляко се изсипва в буркан с капак и след това се разклаща енергично. Сами ще видите, че млякото ще увеличи обема си, това е закономерност. След това бурканът се слага в микровълнова печка за 30 секунди. Това стабилизира пяната и не позволява тя да се разпадне.

Последната стъпка е добавянето на пяната към кофеиновата напитка.

Има още един трик, с който бихте могли да си послужите.

Прясното мляко се затопля в микровълнова печка и след това се разбива с помощта на френска преса. Получава се уникално пухкава и въздушна пяна, която гарантирано ще засили удоволствието от консумацията на любимото ви капучино.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес