Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ТРИК, с който яйцата винаги ще са идеално сварени. Нужна ви е само една ИГЛА!

24 март 2022, 11:40 часа

Всеки от нас е изпадал в ситуация, в която започва да бели яйцето и по-голямата част от белтъка остава по черупката. Това наистина успява да ни подразни и е много неприятно. Ако искате да избегнете подобен краен резултат, не спирайте да четете.

Ще ви споделим за един гениален трик, благодарение на който черупката сама ще се сваля от яйцето и то ще остава непокътнато. Няма нищо сложно, нужна ви е само една игла и няколко минути търпение.

Преди да сложите яйцата да се варят, направете дупка на кръглата част на яйцето. Внимавайте обаче черупката да не се пропука. Не се притеснявайте, че яйцето ще потече, защото това няма как да се случи.

Белтъкът или жълтъкът е по-полезен: какво трябва да знаем при приемането на яйцето

Ако обичате да похапвате яйцата рохки, дръжте ги за 5-6 минути. Ако ги предпочитате твърдо сварени, увеличете времето до 10 минути. Това е пряко обвързано с вашите вкусови предпочитания.

След като яйцата са сварени, залейте ги със студена вода и започнете да ги белите. Този трик с игла ще ви изненада. Буквално черупката ще се свлича като кожух от яйцето и жълтъкът ще си остане непокътнат. Задължително пробвайте и ще останете доволни от крайния резултат!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес