Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Този хранителен продукт предизвиква незабавно сваляне на кръвното налягане

16 декември 2021, 08:40 часа

Диетолозите посочиха елементарен хранителен продукт, който ви позволява почти незабавно да стабилизирате нивото на кръвното налягане. Това е изключително полезно в някои моменти и е добре да се запознаете с него, вместо да пиете лекартства, които никак не са полезни за организма.

1. Време е да разнообразим менюто

Хората, които редовно страдат от скокове на кръвното налягане, отдавна знаят кои лекарства им помагат и какво да правят, ако не са им под ръка. Понякога умело провежданите водни процедури, разтривания и дори храна помагат много. Както уверяват кардиолозите, с помощта на правилната храна можете не само да върнете нивото на налягането до нормалните му стойности, но и да го нормализирате като цяло. Основното е, че има продукти, които са полезни в това отношение.

Едно от тях се оказаха популярните днес семена от чиа.

2. Суперхрана

Според известни в света диетолози, семената от чиа са ефективен продукт за понижаване на кръвното налягане. Според тях, тази суперхрана като цяло е много полезна за сърдечния мускул и кръвоносните съдове.

Семената от чиа влияят благоприятно на кръвното налягане. Мастните киселини, съдържащи се в популярната суперхрана, могат да намалят нивата на холестерола в кръвта, което е добра превенция на атеросклерозата. Почиствайки стените на кръвоносните съдове от атеросклеротични плаки, семената предотвратяват заболявания на сърдечно-съдовата система. Съставът съдържа голямо количество магнезий и калий, които влияят на показателите за кръвно налягане, твърдят учените.

3. Най-доброто допълнение към салати

Популярната суперхрана не е евтина, но не е нужно да се яде три пъти на ден с лъжица, за да се постигнат терапевтични ползи.

Както обясняват експертите, ще бъде достатъчно да добавите семена от чиа към обичайните си салати, домашно приготвени кисели млека или дори сладолед. Ако пациентите с хипертония редовно ядат обичайни храни, обогатени по този начин, нивото на кръвното налягане ще се върне към нормалното доста бързо.

Но за пациенти с хипотония, тяхното кръвно налягане обикновено е под нормалното, е по-добре да откажат използването на семената от чия. В противен случай числата на тонометъра ще намалеят още повече, което може да доведе до неприятни последици за здравето.

Внимание! Статията е с информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес