Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ТОВА са нещата, които не трябва да купувате, ако са ВТОРА УПОТРЕБА

16 август 2021, 17:40 часа

Няма нищо лошо в това да пазарувате от магазини втора употреба – не всички хора имат възможност да купуват винаги нови неща, а и понякога могат се намерят истински находки, дори и съвсем нови в тези магазини. Така спестявате доста средства. Може да става дума за дрехи, електрически уреди или части за автомобила ви и тогава няма проблем. Има някои неща, обаче, които не трябва да купувате втора ръка. Ето кои са те.

Кошара за бебето – макар детското легло да се ползва известно време, най-добре е да обзаведете детската стая с нова кошара. Ако изберете втора ръка, не е ясно дали креватчето ще бъде напълно здраво, а да не говорим за хигиената. Как ще сложите бебето си да спи с кошара втора употреба. Дори да почистите добре кошарата, пак не е препоръчително да използвате втора ръка детско креватче. Най-вече и заради здравината му.

Плюшени играчки – те нямат да утежнят бюджета ви особено, освен ако не сте решили да купите огромна играчка, голяма колкото детето ви. Те са по-скъпи и това може да ви накара да помислите за решение, което включва играчка втора употреба. И това пак не е препоръчително. Играчките са принадлежали на някого. Макар да са почистени, те са събрали в себе си акари и други замърсявания от предния си собственик, ето защо не е добра идея да ги давате на детето си. За да се погрижите за здравето му и да си спестите доста проблеми, най-добре купувайте на детето само нови плюшени играчки.

Лаптоп – по принцип зависи за какво ще го ползвате. Ако ви трябва лаптоп за работа, който ще съхранява важни файлове, най-добре заложете на нова машина. Ако ви трябва за игри на детето, може да потърсите и такъв втора ръка. Все пак, ако решите да си купите втора употреба компютър, направете цялостна проверка, тъй като не се знае дали той ще работи правилно. Проверете клавиатурата, техническите му параметри и всичко, което би могло да ви създаде проблем с нефункционирането си. Все пак лаптопи стават жертва на поливане с вода, удряне или други наранявания, които могат да им нанесат щети.

Матрак – тук отново хигиената е на дневен ред. Не е особено приятно да спиш там, където е спал друг човек. Освен това по матраците се задържат акари, които могат да раздразнят кожата ви, предизвиквайки алергична реакция. Най-добре е да инвестирате пари в качествен нов матрак, защото годността на един е от седем до десет години, което никак не е малко.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес